top of page
Dr. Monika de Waal.png

Dr. Monika F. de Waal

oprichter en directeur

Monika is geboren in Nederland, groeide (een deel van) haar jeugd op in Pakistan en ontwikkelde een interesse voor culturen en diversiteit. Getrouwd met Everard Warffemius en moeder van Sander.

Professionele achtergrond
Monika heeft een Master of Science in Organizational Development en een Masters Degree in Science in Education, en een MBA van Henley Management College.

Verder is ze een Certified Management Consultant en heeft ze licenties voor verschillende methoden, zoals de Intercultural Readiness Checklist, Management Drives en Multiple Intelligences Development Assesment Scales, MIDAS. Ze is gekwalificeerd om te werken met de Diversity Icebreaker, DISC Genuine en Cultural Transformation Tool van Barrett.

 

Ze is actief geweest als bestuurslid van Society for Intercultural Education, Training and Research, en was voorzitter van de vrouwelijke ondernemers in haar regio, Dea Dia. Uiteraard is zij al geruime tijd lid van de Orde van Management Consultants in Nederland. Ze was jarenlang lid van PWN (Professional Women Network) en de EWMD.

Ze is een specialist in organisatieontwikkeling, verandering en strategisch management met een lange termijn inzet voor effectieve interculturele interactie. De focus ligt op het creëren van dialoogmogelijkheden in complexe organisaties in verandering in een combinatie van organisatieontwikkeling en procesadvisering. Ze heeft de impact gezien van het combineren van organisatieontwikkeling met persoonlijke professionele ontwikkeling.

Ze werkt zowel in het bedrijfsleven als met lokale en nationale overheden waar programma's leiderschap, bedrijfsethiek, teambuilding, interculturele onderhandelingen en conflictbeheersing omvatten. Het opsporen en veranderen van mind bugs in mentale modellen van waaruit leiders hun visie en implementatie promoten is altijd onderdeel van haar aanpak.

Vanaf het begin in 1991 is zij docent aan het NAVO-pre Partnerships for Peace-programma voor Oost- en Centraal-Europese officieren. Ze heeft een nieuw organisatorisch due diligence-project ontwikkeld dat in 2002 is gestart. Management Development heeft haar volle aandacht en geest. Bij TiasNimbas Business School is zij een aantal jaren verantwoordelijk geweest voor het Professional Development Part.

Monika is een ervaren executive (e-)coach en mentor, die met klanten op senior niveau werkt met een focus op het empoweren van individuen en hun groepen om hun prestaties te verbeteren. Haar werk omvatte zowel één-op-één executive coaching- als team coachingsopdrachten.

Image by Katie Moum

Onze Unieke  Professionele Bronnen

Our Unique Professional Sources
Sander Warffemius

Sander Warffemius

 • Grey LinkedIn Icon

Unieke Bronnen Vitaliteits- en Verandercoach

Sander is een trainer/coach gericht op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid door middel van holistische analyse.

Micheal Hardtmann.jpg

Michael Hardtmann

 • Grey LinkedIn Icon

Met meer dan 35 jaar ervaring in meer dan een dozijn landen brengt Michael een schat aan uiteenlopende perspectieven naar zijn werk, gecombineerd met een grote passie voor mensen en een focus op het ontsluiten van potentieel.

Natalie Lutz_edited.jpg

Natalie Lutz

 • Grey LinkedIn Icon

Natalie, Frans-Amerikaans en wereldburger, helpt internationale leidinggevenden om intentie en impact op één lijn te brengen om zeer effectieve teams en projecten te creëren.

Mike Euphrosina.jpg

Mike Euphrosina

 • Grey LinkedIn Icon

Training & Coaching bij

Leiderschapsontwikkeling

Diversiteit & Inclusie

Interculturele communicatie en samenwerking

Rita Wuebbeler.jpg

Rita Wübbeler

 • Grey LinkedIn Icon

Leiderschapscoach & facilitator met een interculturele en meertalige achtergrond. Eigenaar van een klein bedrijf en zelfstandig ondernemer. Mindfulness-meditatieleraar. Gepassioneerd fietser & mensenverbinder.

Patricia Malidor Coleman-Profile-500x500px.jpg

Patricia Malidor Coleman

 • Grey LinkedIn Icon

AZworld Connections, Inc. met meer dan 30 jaar ervaring, met een focus op diversiteit en inclusie, culturele identiteit in een geglobaliseerde wereld, intercultureel leven, werken in het buitenland.

Joel A. Brown, Ed.D.png

Joel A. Brown, Ed.D.

 • Grey LinkedIn Icon

Spreker/Thought Leader/Strateeg voor organisatieontwikkeling/Global Inclusion Practitioner/adjunct-professor/dichter en verhalenverteller/bruggenbouwer en waarheidsverteller.

Everard Warffemius.jpg

Everard Warffemius

 • Grey LinkedIn Icon

Ervaren bestuurder, (interim)manager, adviseur en coach. Deze functies vervulde hij in de sectoren Kunst en Cultuur, Jeugdbeleid, Leefbaarheid en Participatie.
Everard heeft een inspirerende leiderschapsstijl, waarmee hij mensen bindt en in beweging brengt.

Julia Wilsch.jpg

Julia Wilsch

 • Grey LinkedIn Icon

Julia brengt als meertalige en multiculturele expert interculturele en interpersoonlijke verlichting via BLEND TALENT in talent- en taalcoaching.

Henning Zorn.jpg

Henning Zorn

 • Grey LinkedIn Icon

Met +30 jaar als internationaal (team)coach en managementconsultant. Henning onderzoekt betrokkenheid, werkplezier en flow.

Kelli McLoud-Schingen.jpeg

Kelli McLoud-Schingen

 • Grey LinkedIn Icon

Kelli is een wereldwijde specialist op het gebied van diversiteit, aandelen en inclusie met meer dan dertig jaar ervaring. Kelli is gespecialiseerd in het genezen van racisme, interculturele competentie, conflictoplossing/-bemiddeling, verhalen vertellen en inclusief leiderschap

Bjørn Z. Ekelund.jpeg

Bjørn Z. Ekelund

 • Grey LinkedIn Icon

Psycholoog Bjørn MBA is oprichter van Diversity Icebreaker®, expert op het gebied van teams, interculturele interactie en organisatieverandering bij Human Factors AS.

Eveliene O'Brien.JPEG

Eveline O'Brien - van den Heuvel

 • Grey LinkedIn Icon

Eveline is een ervaren manager met IT- en businesskennis, die uitblinkt in complexe omgevingen. Ze leidt IT-implementaties met focus op kwaliteit en resultaat, en motiveert teams tot succesvolle oplossingen.

Sean Dubberke.JPEG

Sean Dubberke

 • Grey LinkedIn Icon

Sean is een expert op het gebied van intercultureel leren en leidt de ontwikkeling van het CultureWizard-leerplatform en een wereldwijd netwerk van facilitators en consultants.

Nathan Kaye_edited.jpg

Nathaniel Kaye

 • Grey LinkedIn Icon

Nathan is een organisatiepsycholoog en werkt als recruiter in de technische industrie.
Zeer internationaal georiënteerd, geïnteresseerd in mondiale aangelegenheden en interculturele ervaringen.

Gilles de Groot.jpeg

Gilles de Groot

 • Grey LinkedIn Icon

Gilles heeft een internationaal netwerk opgebouwd van onafhankelijke specialisten die op maat gemaakte trainingsprogramma's creëren voor mondiale bedrijven met de nadruk op lokale aanpassing. Gepassioneerd door het ontwikkelen van menselijk kapitaal, het bouwen van teams en het creëren van langdurige verbindingen.

Roemer Visser.jpeg

Roemer Visser

 • Grey LinkedIn Icon

Sparringpartner voor Unieke Bronnen

Norella Verwoord-Louisa_edited.jpg

Norella Verwoord-Louisa

 • Grey LinkedIn Icon

Financieel specialist met meer dan 20 jaar internationale ervaring in boekhouding, bankieren, B2B, controle, financiën, zakelijke ontwikkeling, mentoring, training, coaching, persoonlijke ontwikkeling, interculturele communicatie en diversiteitsbeheer.

Dana van Beek.jpeg

Dana van Beek

 • Grey LinkedIn Icon

Coach/trainer/spreker

Ontwikkelingsmakelaar

Voor mensen met wortels in meerdere culturen. Opgegroeid in een ander land. Volwassene Derde Cultuur Kind/Crosscultuur Kind

Donal O' Brien.jpeg

Donal O'Brien

 • Grey LinkedIn Icon

CxO, SVP, transformatieleider op het gebied van technologie, digitaal en beveiliging.

Ervaren leidinggevende die operationele efficiëntie stimuleert, cyberbeveiliging beheert en procesherengineering bevordert. Levert veranderingsprogramma's en coacht leidinggevenden.

OVER ONS

Image by Kristina Delp

Geschiedenis Unique Sources

Unique Sources is opgericht in 1998 met de focus op Organisatieontwikkeling door effectieve dialoog binnen organisaties. Als joint venture van De Waal Human Resources Consult (1991) en Sven Ontwikkeling bundelde Unique Sources de expertise van een divers team van zo'n 20 zelfstandige professionals.

 

Het Unique Sources Dream-team heeft expertise die reikt van leiderschapscoaching, onderwijs, organisatiepsychologie, antropologisch onderzoek, veiligheids- en risico-inventarisaties, diversiteit en inclusie, onbewuste vooroordelen en bedrijfsbeheer tot teaminterventies, executive coaching en meer.  
 

De parallelle kick-offs met Organisatieontwikkelingsprojecten voor het Ministerie van Defensie, de Nederlandse Staatsloterij en DWA Amsterdam liepen parallel tussen 1998 en 2004.

Gedurende de decennia konden veel meer klanten contact opnemen met Unique Sources voor hun behoeften, lokale overheden zoals de gemeente Franekeradeel met het herstructureren van hun organisatie en Management Development, of multinationale bedrijven, zoals BOSCH of Geodis Wilson met leiderschapstransitie en Customer reverse Sales-training.
 

De Coachpool van de gemeente Den Haag heeft Unique Sources een aantal jaren gekozen als één van de 10 belangrijkste coaches voor ondernemers, ook voor ondernemers in de culturele sector.

Aanwezigheid
Unique Sources

Unique Sources blijft een plek voor stagiaires en stagiaires, zoals het vanaf het begin is geweest. Gevestigd in het historische centrum van Delft is Unique Sources een bedrijf dat fungeert als netwerkknooppunt voor professionals die dezelfde waarden delen, genieten van diversiteit in hun werk en hun leven. 


Oprichter/CEO Dr. Monika de Waal is in 2021 gepromoveerd op Third Culture Kids as Unique Sources, hun interculturele competenties en culturele identiteit op het werk. 


Anno 2022 bestaat het netwerk uit internationale trainers, consultants, coaches, adviseurs, onderzoekers die op de een of andere manier verbonden zijn met Unique Sources. We presenteren ze aan u als onze unieke professionele bronnen.

Op onze website vind je recensies van opdrachtgevers en illustraties van ons werk met hen

Monika de Waal
bottom of page